Милото подслони в Сатиричния внука на Николай Гяуров

Внукът на легендарния Николай Гяуров е сменил работното си място. Мартин Гяуров е напуснал театър „София”, за да се изявява в Сатиричния. Поканил го е лично директорът Калин Сърменов, когото вече от години хората познават с прякора Милото.

Наследникът на оперната легенда се е разделил с колегите си от театър „София” още през юни, но новината за напускането му се разчува едва сега. Броени седмици преди да каже „Край!”, той е имал премиера на спектакъла „Съгласие”, в който си партнира със Силвия Петкова и звездите от сериала „Откраднат живот” Ирина Митева и Неда Спасова. Малко след това обаче по неясни засега причини решава да търси друга работа и то при положение, че в театър „София” продължава да играе неговото половинка – актрисата Йоанна Темелкова, нашумяла преди време в ролята на Ния Туджарова – дъщерята на Джаро от сериала „Под прикритие”. Искрата между тях пламва именно на тази сцена, а вече имат и дете.

Въпреки всичко Мартин си събира багажа и се прехвърля при Калин Сърменов. Той вече репетира първата си пиеса в Сатирата – комедията „Пет пъти за една нощ” от Киара Атик, която ще има премиера в края на месеца. Междувременно играе като гост-актьор в някои от старите си представления в театър „София”, включително „Анна Каренина” и „Скачай!”, в които роли има и Йоанна. Но за представлението „Палачи” с Деян Донков са му намерили заместник.

Именно тук Гяуров направи толкова силна роля, че по всеобщо мнение успя да засенчи соченият като голямата звезда на спектакъла Донков. Откакто Мартин влезе в Сатирата, мъжът на Радина Кърджилова няма да се притеснява, че на сцената има по-впечатляващ актьор от самия него.

Гяуров-младши не е единственото ново попълнение в Сатиричния театър. Наскоро Сърменов назначи и звездата от „Столичани в повече” Силвия Лулчева, пише „Уикенд“.

 


image0 (9K)