Милиардер призна за най-голямата си грешка

Милиардерът Рон Барън посочи своята най-голяма грешка в интервю за CNBC.

[ad id=“225664″]

„Не инвестирах в Amazon на Джеф Безос. Как можах да пропусна тази възможност?“, пише Profit.bg.

Основателят на Baron Capital, който управлява в момента 28.3 млрд. долара, посочва: „През 1999 г. нашата компания бе реализирала значителни загуби от инвестицията си в Sotheby след скандал на компанията, която бе обвинена в манипулиране на цените. По същото това време аз се опитвах да убедя Безос да инвестира в Sotheby. Исках да го убедя да купи компанията, в която аз бях инвестирал и не осъзнах, че този човек ще промени света“, допълва той.

[ad id=“236993″]

От края на 1999 г. до днес книжата на Amazon са поскъпнали с 2533%. Днес пазарната капитализация на компанията вече е 977 млрд. долара, като само от началото на 2018 г. тя се повишава със 71%.

В последните години Amazon се фокусира основно върху продажбите на дребно, като това се случва или чрез сделки, или чрез партньорства с други компании.

Барън, от своя страна, печели милиарди долари в последните години, анализирайки внимателно публичните компании и подбирайки подценени дружества. Той държи акциите им средно по 14 години, сочат данни на фонда му.

[ad id=“236999″]

Коментарът на Барън идва само ден, след като от Amazon обявиха, че ще повишат минамалното възнаграждение на служителите си до 15 долара на час, като то влиза в сила от следващия месец.

В интервюто си за CNBC милиардерът допълва, че според него, Tesla ще отчете приходи от 1 трилион долара през 2030 г. Барън е известен с факта, че е един от големите фенове на компанията на Илон Мъск.

profit.bg


image0 (9K)