Миков към Кирил Добрев: Сетила се Мара да се побара. Добро утро, Киро!

„БСП боледува от еднолично взимане на решения от доста време – от председателя Нинова. Това не е новина, казвали са го много хора и преди мен. От доста време БСП се лута в идейно-политически план, БСП от няколко години губи организационна сила, по места особено в провинцията, а напоследък и финансите не са цветущи, меко казано, да не кажа, че са застрашаващи извършването на нормална политическа дейност състояние.“ Така обобщи състоянието на БСП в моментна в „Беновска пита“ бившият лидер на социалистическата партия Михаил Миков.

„Много пъти са ни казвали пред Националния съвет, че сме реваншисти, че не разбираме модния повей в развитието на партията. Тук е групата на подкрепящите Нинова, Националният съвет има своята отговорност за състоянието на партията“, поясни той разположението на силите в партията – между подкрепящите лидера и вътрешната опозиция.

„Възможно по-бързо Националният съвет трябва да направи опит за реален отчет на състоянието, иначе партията ще продължи да умира. Много са погребвали тази партия, но тя ще надживее временните политици, идеята е много по-силна от временните политици. Ще надживее и Нинова, и Борисов“, категоричен бе Миков.

За оплакването на Кирил Добрев, че като изявен претендент за лидерския пост на Нинова за предстоящите партийни избори, напоследък му се отказва достъп до пресцентъра, редактират го и го третират като „селски кмет“, Михаил Миков отсече: „Сетила се Мара да се побара, както казват – не е много литературно, но е вярно! Защото аз не съм стъпвал, не съм и канен в т. нар. Свободна телевизия (партийната телевизия), отнася се и до много медии, за пресцентъра също. Въпреки, че аз съм също толкова член на партията, плащам си членския внос, отнася се също за Пирински, Гергов, Станишев.“

Бих казал „Добро утро, Киро!“ Ще му пожелая да се бори, да опитаме да прекратим тази практика, която той изпита на гърба си“, пожела Миков.

Той оцени като правилни мерките на правителството за посрещането на първата вълна от епидемията COVID-19.

“Мисля, че излязохме добре от началния удар на коронавируса, сега трябва да се готвим внимателно за евентуален втори удар – дано да няма такъв. Не хваля Борисов – казал съм че мерките на правителството по отношение на справяне със заразата COVID-19, са правилни. С Борисов не сме се чували скоро, но винаги е имало какво да си кажем. Би трябвало да се подготвяме за задаващата се световна рецесия. Ресурсът е в българското земеделие и най-вече в преработващата промишленост“, препоръча Миков.

 

 


image0 (9K)