Мика Зайкова: Човешкият живот не струва 54 стотинки

За едни 54 стотинки на човек, които ще спечелим по време на смяната на времето. Става въпрос за пари. Не бива да продаваме здравето си за пари.

[ad id=“225664″]

Човешкият живот е по-ценен от някакви стотинки. Смяната на часовото време се отразява най-много на хората от транспорта, както и на производителността на труда, това заяви финансовият експерт Мика Зайкова пред БНТ.

„Губим производителност, но печелим от електроенергия. Ако попитате хората в туризма, те ще искат лятното часово време. По безвредно е зимното часово време. Ако се върнем назад в годините, зимното часово време е по-добро за нас. Целта е човек да живее добре, да работи с удоволствие и да бъде по-производителен“, каза още Зайкова.

[ad id=“263680″]

„Имаме нужда поне от месец за адаптация на организма. Един час назад и един час напред се отразява много на организма. Синдрома на сънливост е много важен. Тази сънливост е причина за честите ПТП-та“, каза Председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

„Има някакви плюсове, но те са само икономически. Най-добре ще е по светло да се шофира в пиковите часове. За мен балансираното часово време е лятното и плаващото работно време“, завърши Иванов.


image0 (9K)