МЕТРО – Стара Загора представи официално новите си отдели „Плодове и зеленчуци” и „Месо”

Днес (7 юни) „МЕТРО” – Стара Загора направи официално представяне на обновените си отдели „Плодове и зеленчуци” и „Месо”. Събитието даде старт на проект, който носи името „Отгледано с грижа в България”, и цели да изгради тесни връзки на партньорство между най-голямата верига за търговия на едро „МЕТРО” и местните земеделски производители.

На откриването присъстваха Красимира Чахова – заместник-кмет на Стара Загора, Олег Стоилов – председател на „Търговско-промишлена палата“ – Стара Загора, проф. Иван Въшин – ректор на Тракийския университет, доц. Теодора Ангелова – директор на Земеделски институт – Стара Загора, управители на фирми, хотелиери, ресторантьори, много граждани и гости на Стара Загора.

„Желанието на МЕТРО е да се даде шанс на българските фермери и земеделски производители. Да работят в България, да произвеждат продукцията си на нашата земя, с нашите семена“, казва Мирослав Стоянов, управител на магазин Метро – Стара Загора. „Говеждото, агнешкото и пилешкото месо по нашите витрини е от животни, отгледани в България. Свинското месо е от породата Източнобалканска свиня, която има древен произход и е разпространенa в Странджа и Източна Стара планина.

Един от земеделските производители, с които МЕТРО – Стара Загора си партнира успешно  от началото на годината, е Таня Благова. Тя обработва 3 декара оранжерии в село Жълти бряг. Отглежда бял пипер и типичната българска червена капия.

„Трудностите на пазара са такива, че произвеждаме стока, но няма къде да я продаваме. Избрах да работя с МЕТРО, защото ни предлага конкурентни условия и цени, които са много по-добри за нас.“, заявява Таня.

metro (5)_resizedНа МЕТРО се довериха още Георги Благов, Господин Колев, както и Игнат Димитров от село Преславен, който обработва 8 декара насаждения – моркови, репички, домати, червено зеле и картофи.

МЕТРО залага в асортимента си за 2017 година 150 местни сорта български плодове и зеленчуци. Над 12 000 тона е очакваното минимално количество плодове и зеленчуци, което ще бъде доставяно до магазините им в страната за една година.


image0 (9K)