Метла в ръководството на тотото

Всички членове на Управителния съвет на Български спортен тотализатор са сменени. Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов. Той информира, че това е станало със заповед и по преценка на ресорния министър Красен Кралев след консултации с финансовото министерство, съобщава Дарик.

„Предстои сключването на договори за управление с новото ръководство на БСТ“, уточни Горанов. Относно членовете на новото ръководство, Горанов посочи, че сред тях има двама, които в миналото са били известни футболисти, както и двама експерти от Министерство на финансите, а за директор на дружеството е предложен висш експерт от „Информационно обслужване“. Горанов уточни, че Христо Йовов е предложен за член на Управителния съвет.

Министър Горанов коментира, че смяната на ръководството е наложителна предвид финансовото състояние на БСТ и регистрираната от него в последните години съществена загуба на пазарен дял. „Новите предизвикателства пред тотализатора като монополист на лотарийните игри изисква доста по-сериозен управленски капацитет“, посочи Горанов.

Новият изпълнителен директор на тотото е Любомир Стефанов Петров, който заменя на поста Дамян Дамянов.

В новия Управителен съвет на организацията влизат още Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев и Гошо Петков Гинчев. На първото си заседание новоизбраните членове на УС ще изберат председател. По взаимно съгласие са прекратени договорите на членовете на досегашния Управителен съвет на Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ в състав: Дамян Георгиев Дамянов – изпълнителен директор, Живко Атанасов Вангелов – председател на УС, Константин Любомиров Баджеков, Белчо Бойчев Иванов, Горяна Григорова Тодева.

 


image0 (9K)