Местят Първо основно училище „Георги Бакалов“

Предложението за пребазиране на Първо основно училище „Георги Бакалов“ в СУ „Христо Ботев“ беше прието след дебат сред общинските съветници на днешната редовна сесия.

От Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата обявиха, че приемат предложението, след свое предварително заседание днес.

Валентина Бонева от групата на „БСП Лява България – за Стара Загора“ попита дали няма вариант за пребазиране в Основно училище „Самара“.

Зам.-кметът Иванка Сотирова разясни, че изборът на СУ „Христо Ботев“ за пребазиране на училището е заради това, че и двете училища са средищни, по-голямата част от учениците там са от селата и се извозват с общински транспорт. 38-те ученици от града също ще ползват този транспорт, за да се придвижват до училище „Христо Ботев“. Освен това базата в училището е добра, докато ОУ „Самара“ се нуждае от основен ремонт и това трябва да се случи следващата година.

Решения по над 70 предложения взеха днес старозагорските общински съветници на редовното си заседание преди лятната ваканция през август.


image0 (9K)