Мерил Стрийп с нов рекорд на ”Оскарите”

На 88 години Кристофър Плъмър пък стана най-възрастният номиниран актьор. Плъмър вече държи рекорда за най-възрастен носител на „Оскар“, след като през 2011 г. беше отличен за ролята си в „Новаци“

[ad id=“263680″]

Мерил Стрийп подобри собствения си рекорд и вече е единствената актриса, номинирана 21 пъти за „Оскар“.

Стрийп получи 21-ва номинация за „Оскар“ за изпълнението си във „Вестник на властта“ на Стивън Спилбърг. Актрисата е печелила най-престижното киноотличие три пъти.

На 88 години Кристофър Плъмър пък стана най-възрастният номиниран актьор. Плъмър вече държи рекорда за най-възрастен носител на „Оскар“, след като през 2011 г. беше отличен за ролята си в „Новаци“.

Към баскетболните си титли и златните олимпийски медали бившият гард на „Лос Анджелис Лейкърс“ Коби Брайънт има шанс да получи „Оскар“. Брайънт е сценарист и разказвач на номинирания късометражен анимационен филм „Dear Basketball“.

[ad id=“218001″]

Прочутият композитор Джон Уилямс получи 51-ва номинация за „Оскар“ за музиката към „Междузвездни войни: Последните джедаи“. Уилямс е номиниран 46 пъти в категорията за оригинална музика и пет пъти в категорията за песен от филм. Повече номинации в оскаровата история – 59 на брой, има само легендарният Уолт Дисни. 85-годишният Джон Уилямс е печелил „Оскар“ пет пъти.

Очакванията на наблюдателите, че „Формата на водата“ ще грабне най-много номинации за наградите „Оскар“, се оправдаха. Фентъзи драмата на мексиканския режисьор Гилермо дел Торо получи 13 номинации, но не успя да се изравни с рекордьорите „Всичко за Ева“, „Титаник“ и „La La Land“, които имат по 14, предаде Асошиейтед прес.

[ad id=“218548″]

Сред деветте продукции, номинирани за „Оскар“ за най-добър филм, след „Формата на водата“ с 13 номинации, се нареждат „Дюнкерк“ с осем, „Три билборда извън града“ със седем, „Най-мрачният час“ и „Призрачна нишка“ с по шест, „Лейди Бърд“ с пет, „Призови ме с твоето име“ и „Бягай!“ с по четири, и „Вестник на властта“ с две.

 


image0 (9K)