Мениджърът на Арсенал Микаел Артета е заразен с коронавирус

Мениджърът на Арсенал Микаел Артета е заразен с коронавирус. Това са потвърдили резултатите от направените тази вечер тестове, съобщиха от клуба.  Поради тази причина клубната база на лондончани е затворена.

Всички хора, които са имали някакъв контакт с наставника на Арсенал ще бъдат поставени под карантина, допълват още от „Емиратс”. В това число спадат абсолютно всички играчи на „артилеристите” и треньорския щаб на елитния английски тим.

“Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се завърна на работа веднага щом ми позволят”, сподели самият Артета, цитиран от официалния сайт на клуба.

Буквално няколко минути преди да гръмне новината за състоянието на Артета, от Висшата лига излязоха с официално съобщение, че мачовете от първенството ще продължат да се провеждат по план. След случилото се обаче, твърде вероятно е спортните събития в страната да бъдат преустановени.

Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди също е под карантина, след като стана ясно, че член на неговото семейство е показал симптоми на зараза с COVID-19.


image0 (9K)