Менда Стоянова: Близо 12 млн. лв. ще излезе ремонтът на Концертна зала Пловдив

Всички инсталации ще бъдат подменени с нови и модерни, обеща председателят на парламентарната бюджетна комисия

[ad id=“225664″]

Близо 12 милиона лева ще струва ремонтът на Концертна зала, но той няма как да бъде завършен през 2019 година. Това каза пред журналисти Менда Стоянова, председател на парламентарната бюджетна комисия, предаде Радио „Фокус“ – Пловдив.

„Добрата новина е, че вече ще се възложи проектирането. Поръчката е в Агенцията по вписвания за обществени поръчки“, каза Менда Стоянова. По думите й от Министерството на културата е внесено предложение за обявяване на обществена поръчка за проектиране на ремонта на залата и на сайта на агенцията. Очакванията са тя бъде оповестена до петък или понеделник. След това вече изпълнителите ще могат да кандидатстват по нея.

[ad id=“263680″]

„Ремонтът на Концертна зала включва всички инсталации. Те трябва да се подменят изцяло с нови и модерни. Не по-малко важна от строителната част е другата – осветителни инсталации, озвучителни инсталации“, каза Менда Стоянова.

Менда Стоянова присъства на пресконференция, организирана от Фондация „Дом на Пловдивската опера“ по повод състоянието и нуждата от ремонт на Концертна зала. На пресконференцията беше поканен министърът на културата Боил Банов, но поради неотложни ангажименти той не дойде. По думите на Менда Стоянова са се провеждали много разговори както с него, така и с министъра на финансите, за да се осигури необходимото финансиране за ремонт на Концертна зала Пловдив.

[ad id=“238430″]

„През 2019 година ще може да се пусне обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонт и за избор на изпълнител за доставка на инсталациите“, допълни Менда Стоянова. По думите й най-вероятно през 2020 година пловдивската опера ще има ремонтирана Концертна зала.


image0 (9K)