Мейуедър надви с технически нокаут в десетия рунд ММА звездата Макгрегър

Флойд Мейуедър победи в  битката на титаните ММА звездата Конър Макгрегър в зрелищен 10-рундов мач, който се проведе в T – Mobile Arena в Лас Вегас.

[ad id=“218001″]

Срещата започна малко след 7:00 часа, а правилата повеляваха следното – 12-рундов мач, всеки с продължителност от 3 минути, ако победителят не бъде определен с нокаут, технически нокаут или дисквалификация на съперника, то тримата съдии ще определят победителя. Така гласят правилата за мача, който е в средна категория – 69,9 кг.

[ad id=“218001″]

Победата на американеца дойде в 10-ия рунд с технически нокаут.

Срещата започна предпазливо за двамата, въпреки че МакГрегър беше по-агресивен в първия рунд и пръв нанесе силен удар на своя опонент. Във втория непобеденият боксьор върна жеста и двамата продължиха в равностойно темпо в следващия рунд.

40-годишният Мейуедър беше господар на ринга в петия рунд, когато успя да нанесе няколко добри удари с дясна ръка на лицето на противника си. Не липсваха и нечисти положения в срещата, най-вече от страна на ММА шампиона, който беше предупреден от съдията да не удря противника си в тила.

[ad id=“218001″]

Това не притесни американеца, който продължи със силните атаки. В 7-ия рунд МакГрегър започна агресивно и с добри удари в тялото на противника. Меуедър обаче отвърна с два десни прави, което записа частта на неговата сметка.

[ad id=“218001″]

Следващите два рунда продължиха по познатия сценарий – ирландецът атакуваше в началото, а след това Мейуедър нанасяше точни и силни удари, които бързо разколебаваха противника му и той сваляше гарда. В началото на 9-ата част започна по-ясно да се вижда подутината на дясната му скула.

[ad id=“218001″]

 В 10-ия рунд Мейуедър беше повече от категоричен, а на няколко пъти въжетата спасиха МакГрегър от падане от ринга. По решение на рефера срещата бе спряна, а победата беше присъдена на 40-годишният американец с технически нокаут.
[ad id=“218001″]

Милиони по света гледаха двубоя, като прогнозираната печалба от него е в размер на от 600 млн. долара до 1 млрд. долара.

Мейудър разкри, че най-вероятно ще прибере колосалните 350 млн. долара от наградния фонд. Неговият противник пък ще трябва да се задоволи със „скромните“ 100 млн. долара, което е в пъти повече от хонорарите за ММА двубоите му.

Източник – bTV


image0 (9K)