Медици от Банско прикривали случаи на 50 души в курортния град със симптоми на вирусно заболяване. За да се вдигне блокадата?

Медици от Банско прикривали случаи на 50 души в курортния град със симптоми на вирусно заболяване по време на карантината.

Това стана ясно по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

На лицата са взети проби, но те все още не са излезли. Очаква се това да се случи до края на деня.

„Данните за Банско протекоха по няколко линии, но не и по много официални. Местните лекари отричаха да имат пациенти с такива заболявания, но в края на краищата, ние установихме по друг начин (ще го запазя за себе си), че има 50 човека, проявили симптоми на вирусно заболяване и си стоят вкъщи“, съобщи председателят на щаба генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

„Това ни накара със съдействието на РЗИ, защото нашите мнения са само препоръчителни, разбира се, защото ние не сме някаква шпицкоманда, която да има безкрайни възможности, но все пак успяхме да осъществим тази акция. До края на деня ще имаме техните резултати“, уточни ген. Мутафчийски.

В Банско твърдяха, че са заразени само чужденци, за да се вдигне блокадата, заради това, че ски-курортът се оказа епицентър на коронавирус – заразиха се англичани, цял самолет израелци, както и българи, работили там през зимния сезон.

Blitz.bg


image0 (9K)