Медиците от Велинград се отказаха от колективната оставка

Медиците от общинската болница във Велинград оттеглиха колективната си оставка. Това обяви управителят на болницата д-р Жеко Чешмеджиев, съобщи бТВ. До развръзката се стигна след среща с местната управа.

Д-р Ванков обясни, че са размислили, за да не оставят пациентите в района без лекарска помощ. По думите му те са отправили няколко искания към кмета на Велинград Костадин Коев.

Персоналът на болницата във Велинград подаде оставка след спор с кмет за COVID-19 пациенти

Едно от тях е да се осигури асансьор в ковид-отделението на болницата, за не се смесват потоците от инфектирани и здрави пациенти.

Другото е филиалът на Спешна помощ-Велинград да бъде преместен от общинската болница. Коев уточни, че исканията на медиците ще бъдат изпълнени, но не се ангажира със срок.

Що се отнася до подпомагане на медиците с повече персонал в болницата, както и задължаване на частната болница в града да поема случаи на коронавирус – исканията ще бъдат отправени към Министерството на здравеопазването в понеделник.

От частната болница заявиха, че от вчера са започнали да поемат случаи със съмнение за коронавирус. От вчера до днес са приели трима пациенти, които са били откарани в техен филиал в Пещера, защото във Велинград нямат подходящи условия.

Общинската болница ще продължи да функционира въпреки проблемите и опасенията за опасност за другите отделения – пациенти няма да бъдат връщани.

 


image0 (9K)