„Медицински одит“ ще се произнесе до края на юни за смъртта на новороденото в Стара Загора

Шефът на болницата в Стара Загора: Сами изискваме проверки от „Медицински одит”
Ден, след като прокуратурата обяви, че разследва Изпълнителната агенция „Медицински одит” за злоупотреби и евентуални корупционни практики, директорът на болницата в Стара Загора д-р Йовчо Йовчев каза, че той и колегите му сами са подавали сигнали към проверяващите. Лечебното заведение всъщност е едно от най-често проверяваните в страната, съобщава NOVA.

[ad id=“225664″]
Един от последните случаи, по които агенцията все още не се е произнесла, е свързан със смъртта на новородено в Стара Загора. Майката съобщи за случая и обвини лекари чрез фейсбук профила си. ЗАРАТА даде гласност както на позицията на почерненото семейство, така и на лекарката, която обеща сама да оповести резултата от проверката на пресконференция, когато той стане известен.
Виж ТУК

[ad id=“236999″]
„На 15 януари 2018 г. жена родила плод с нарушения в дишането и сърдечната дейност, проявили се веднага след раждането. Детето постъпва в Клиниката по неонатология, а лечението му продължава два месеца и половина. В средата на април настъпва смъртта на новороденото. Ръководството на болницата се самосезира след публикации в медиите и изисква проверка от „Медицински одит”, обясни д-р Йовчев.
Той изрази надежда, че заключения по случая ще има до края на юни.


image0 (9K)