Медицинска сестра излиза от затвора, убила е десетки бебета в САЩ

Зловещата история на 66-годишната бивша медицинска сестра Джени Джоунс отново е актуална в САЩ. Тя изтърпява 159-годишна присъда за убийството на десетки бебета в щата Тексас, но скоро може да излезе на свобода.

[ad id=“263680″]

От април 1981 година до юни 1982-а Джени Джоунс работи като медицинска сестра в Окръжната болница „Бексър” в Сан Антонио, щата Тексас. През този период в здравното заведение умират 47 бебета и малки деца. Джоунс е обвинена за смъртта на 37 от тях.

„Масовата смърт на бебетата предизвиква вниманието на нейните колеги, които наричат нейните дежурства „Смяната на смъртта“, припомня телевизия ABC.

Разследването на смъртта на едногодишната Челси Макклинън през 1982 година категорично доказва, че Джени Джоунс е инжектирала смъртоносна доза в тялото на бебето. Джени Джоунс получава 99-годишна присъда за смъртта на малката Челси. Много скоро след това тя е осъдена на още 60 години затвор за смъртта на десетки бебета.

[ad id=“225664″]

Въпреки тежките си престъпления, през тази година тя може да излезе на свобода поради „добро поведение“, съгласно законодателството в Тексас. Прокуратурата в щата обаче се закани да направи всичко възможно, за да предотврати пускането на свобода на зловещата медицинска сестра.


image0 (9K)