Медии в Румъния „развълнувани“ от „предложение“ за референдум и отцепване на част от територията на България

Румънски медии публикуват днес информацията, разпространена вчера у нас, че жители на три области от Северозападна България направили подписка с искане да бъде проведено допитване в региона им – за или проив автономия, след което щели да се присъединят към Румъния.

[ad id=“263680″]

„Три области в Северозападна България искат публичен местен референдум“, подхващат темата румънските издания „The Romania Journal“ и „Digi24“.

Провокацията, която поне официално е организирана от лицето Борис Каменов, е отразена и от други румънски медии.

„Жителите на българските области – Видин, Враца и Монтана, твърдят, че искат да се измъкнат от корупцията в страната си“, пишат румънски издания.

[ad id=“225664″]

Каменов, който очевидно търси медийна изява, „се уреди” с интервю за предаването „Часът на Милен Цветков“, което се излъчва по „Нова телевизия“ след полунощ.

Запитан защо искат да се присъединят към Румъния, той отговори: „Тяхната съдебна система е по-демократична, по-реформирана“. Думите му са цитирани от  румънските медии.

„В Северозапада сме известни с това, че сме борбени хора“, каза още самообявилият се за лидер на фантомния протест. Той обаче не успя да отговори смислено на повечето въпроси на водещия Милен Цветков и се опитваше да „декламира“ заучени фрази, които явно не беше запомнил добре.


image0 (9K)