МВР ще назначава служители на трудово правоотношение

Бойко Борисов разпореди МВР да назначава служители по трудово правоотношение, които да осъществяват съдействие при граничния контрол и охраната на границата, писа dir.bg
Задържане на нарушители на граничния режим, предаването им на компетентните полицейски органи ще бъде в правомощията на назначените служители.

При изпълнение на тези функции служителите ще имат право да използват физическа сила и помощни средства, само когато това е абсолютно необходимо, при оказана съпротива или при опит за бягство от нарушителите.
Назначаването на служители по трудово правоотношение ще стане възможно след влизането в сила на промените в Закона за МВР, съобщи официалният сайт на Министерски съвет.
Стартът на новата агенция на ЕС „Европейска гранична и брегова охрана” бе даден на ГКПП „Капитан Андреево” преди седмица.

Европейската агенция за гранична и брегова охрана подкрепя управлението на сухоземните, въздушните и морските граници, чрез предоставяне на допълнителен персонал, оценка и координация на действията на държавите членки по външните граници на Европейския съюз.


image0 (9K)