МВР със серия показни акции за борба срещу престъпността

Спецпрокуратурата и дирекцията „Вътрешна сигурност“ в МВР нахлуха в столичното 4-то РПУ и арестуваха петима служители от сектор „Икономическа полиция“. Акцията е по разследване за корупция сред служители на МВР. Минувачи и ученици станаха свидетели на друга зрелищна акция – по задържане на група за грабежи до Софийската математическа гимназия, предаде бТВ.

Такса спокойствие” са събирали от заведения и търговски обекти петимата задържани полицаи от 4-то РУ в София. Това обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Сред тях има и ръководен служител, според бТВ.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов посочи пред журналисти, че сумите са били различни, като даже са били водени преговори между полицаите и собствениците. По думите му се е предлагало и спиране на започнали проверки.

Информацията за престъпната група е дошла от няколко канала, като Гешев посочи, че за част от рекетираните таксите са били непосилни и това ги е накарало да сигнализират.

Друга показна акция – по задържане на група за грабежи – бе проведена в района на Софийската математическа гимназия в София. Минувачи и ученици станаха свидетели на зрелищния спектакъл.

Задържаните са направили опит да избягат, заради което са произведени изстрели със стоп патрон.

Арестувани са трима мъже непосредствено след кражби от няколко автомобила, уточни главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Акцията не е свързана с тази в столичното Четвърто районно управление, уточниха от МВР.


image0 (9K)