МВР предупреждава: Нови телефонни измами с преводачески и адвокатски услуги

[ad id=“225664″]

СДВР предупреждава за нови и активирани познати схеми за телефонни измами. Обаждането се осъществява на общодостъпни телефонни номера, независимо от оператора на услугата. Най-често това са телефонни номера на физически или юридически лица, които евентуално предоставят преводачески или адвокатски услуги, информира МВР.

[ad id=“263680″]

При обаждането телефонният измамник се представя за високопоставен служител или негов познат, който търси съдействие – най-често за превод или адвокатски услуги при разпит на задържан в полицията чужд гражданин.

[ad id=“236993″]

При изразена готовност за съдействие следва повторно обаждане с обяснение, че е необходимо спешно придвижване на съответната документация, поради което жертвата трябва да направи плащане през офиси на фирми за валутни разплащания и парични преводи.

[ad id=“225664″]

Най- често исканите суми са в евро, с обещанието да бъдат възстановени след приключване на поетия ангажимент. Потърпевшият разбира, че е измамен едва когато пристигне на посочения адрес и се окаже, че нужда от неговите услуги няма.


image0 (9K)