МВР поема oхраната на „чинията“ на Бузлуджа

[ad id=“263680″]

За обекта ще отговарят 6 полицаи, които вече са назначени, съобщи пред „24 часа“ областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Те ще бъдат настанени в специален охранителен фургон, дежурствата им ще бъдат денонощни. За да започнат, те трябва да се довършат някои последни технически задания, като например да бъде възстановено електрическото захранване на района.

[ad id=“225664″]

„Охраната се налага заради нерегламентираните влизания в изоставената, рушаща се и опасна сграда, всеки момент може някой да пострада сериозно. Въпреки че вратата на официалния вход е заварена, мераклиите за по-висок адреналин намират начини да влизат в „чинията“, например през въздухопроводите. Това трябва да спре“, каза Микова.

„След това предстои да монтираме около сградата камери. Следващият етап е консервация и възстановителни работи, за да организираме и регламентиран достъп до Дома-паметник, тъй като интересът към него е голям. В областната управа вече получаваме много идеи как да действаме по-нататък, сред тях има и екзотични“, обясни Микова./ cross.bg


image0 (9K)