МВР за катастрофата на „Патриарх Евтимий“ снощи

На 23.07.2019 г., около 19.15 ч., в по бул. „Св. Патриарх Евтимий“, се е движил джип „Мерцедес“, управляван от 23-годишен старозагорец. Той предприема маневра „завой наляво“ от най-дясна част на пътната лента, без да се убеди в безопасността на извършваното действие, и е ударен от движещо се в същата посока „Ауди“, управлявано от 30-годишен мъж също от Стара Загора.

Вследствие на удара „Ауди“-то се отклонява вляво и с предната си част се блъска в дърво в средната разделителна ивица на булеварда, при кръстовището с ул. „Васил Левски“.

В Стара Загора: Колата се заби с такава скорост в дървото, че грохотът беше оглушителен (СНИМКИ)

При настъпилото ПТП са пострадали водачът на „Ауди“, който е получил контузия на бял дроб и корем, и пътник в същия автомобил, мъж на 30 г. от Стара Загора, който е получил контузия на бял дроб. Настанени са за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. По двата автомобила са нанесени значителни материални щети.

Какво е състоянието на пострадалите в тежката катастрофа на “Патриарх Евтимий” в Стара Загора

Водачите на двата автомобила са тествани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.


image0 (9K)