МВР дава над 1 млн. лв. на някой, който да го реформира

Годишният бюджет на ведомството е над 1 млрд. лв. Обществената поръчка предвижда проектиране на нова структура на силовото министерство

[ad id=“225664″]

Обществена поръчка за „Оптимизиране на вътрешноорганизационните процеси в МВР (реинженеринг на процесите)“ е открило Министерството на вътрешните работи, предаде БТА, позовавайки се на обява на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Поръчката има четири основни дейности. Първата е за проектиране на нова структура на МВР с цел повишаване на ефективността на ведомството. Втората е да се изготви Единната методология за реинженеринг на процесите в министерството и Наръчник за нейното прилагане.

Освен тях трябва да се проведат обучения, базирани на резултатите от извършения реинженеринг.

Цената на поръчката е 1 150 000 лв. без ДДС. Поръчката е публиката с решение от 10 август на директора на дирекция „Обществени поръчки“ в МВР Георги Балабанов. Крайният срок за подаване на офертите е 14 септември.

[ad id=“263680″]

През последните месеци бяха приключени два анализа на системата на МВР от вътрешни и външни експерти.

Министерството традиционно разполага с най-големия ресурс в държавата – над милиард лева само за 2018 г. Въпреки това негови служители протестират заради ниско заплащане и лоши условия на труд.


image0 (9K)