Мая Манолова била голямата любов на Васил Илиев!

Мая Манолова е била голямата любов на зловещия бос на ВИС Васил Илиев. Ретро новината разкри пред „Уикенд” политик от БСП от Кюстендил, пазещ фрапиращи детайли от интимната афера, разгоряла се в първите години на демокрацията.

„Мая и Васил са се познавали по кюстендилска линия – и двамата са от Града на черешите. Първите им срещи били в началото на 1990-а, по това време Мая членува в Българската Демократична Младеж в родния си град – новосъздадена организация на мястото на саморазпусналия се през февруари 1990-а Димитровски комунистически младежки съюз. По това време бъдещото острие на БСП се препитава като учител по история в основно училище в родния си град. Мълви се още, че първите стъпки на Мая в политиката били поощрявани именно от Васил Илиев, който през 1991-а създава фирмата за охрана и сигурност ВИС, т.е. Васил Илиев Секюрити”, превърнала се в нарицателно име за мафията у нас”, посочи източникът.

Кюстендилци разправят, че връзката на мафиотския бос с напористата и тогава красива блондинка продължила на приливи и отливи до убийството на биг боса в края на април 1995 г. След това обаче секси учителката постепенно се отделила от фамилията на Васил и Георги Илиеви и не поддържала много топли отношения с по-малкия брат, наследил силовата групировка. Знайно е обаче, че след като през 1996 г. се дипломира като юрист, Мая е помагала при няколко съдебни дела на лично на боса Жоро Илиев. Нарича го „предприемчив и умен мъж”.

Любовната афера обаче оставила отпечатък у кюстендилската фурия – Манолова и днес продължава да е близка приятелка с майката на братята – леля Венка и със сестра им Мариана. Местните не крият, че и днес, при удобен случай, бившият депутат от БСП гостувала на двете дами за сладка раздумка над чаша кафе. „Ех, така ме е яд, че не ми стана ти снаха”, казвала откровено майката на Васил Илиев.

Твърди се, че сестрата на братя Илиеви Мариана и дъщерята на Мая – Ралица, преди години движели в обща компания. В момента щерката на Манолова, зет й Мартин и внучето Максим живеели в Кюстендил. Затова и Ралица подновила приятелството си с Мариана Илиева, с която често можели да бъдат видени да разхождат децата си заедно и да пият кафе в центъра на града. Синът на Мариана е по-голям от бебето Макс и е кръстен на покойния си вуйчо Георги, чиято кожа буквално е одрал. Освен това вече тръгнал смело по неговите стъпки, занимавайки се активно със спорт и бойни изкуства.

Навръх Коледа през 2017-а Мариана Илиева стана мама и на близначки – едната госпожица взе името на баща си Емил, а другата на дядо си Александър.

 


image0 (9K)