Мащабна спецакция в Гоце Делчев и Самоков

Соченият като лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия с тютюн Евгени Хавальов е арестуван при мащабна съвместна акция на полицията в Гоце Делчев и Самоков, с помощта на техни колеги от София, съобщава Struma.com.

Вчера атаката започнала от адресите  в село Абланица на Хавальов и дясната му ръка Сузана Карамфилова. Екипите претарашили домовете им и открили компютри, сим карти, мобилни телефони и тефтер, на който имало имена на хора, ангажирани с престъпната им дейност.

По-късно след координация на полицията в Гоце Делчев и Самоков са арестувани Хавальов и пътуващият с него Ибрахим Шенгов от София. В ареста е и Сузана.

Това е поредният удар върху Хавальов и негови приближени лица. Смята се, че неговата група работи успешно с тютюна, затова той винаги е бил обект на наблюдение. Преди време той отново беше задържан, а от прокуратурата съобщиха, че Евгени Хавальов осигурявал финансов ресурс и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик. Парадирал, че имал контакти със служители на МВР, ДАНС, както и полицейски чадър от РУП-Гоце Делчев, един пенсиониран началник от полицейската система, двама действащи полицаи от Първо РУП-Благоевград и служители на ОДМВР-Област София.

Най-отговорният служител във фирмата е съпругата на Хавальов – Сузана, която по всяко време на денонощието е получавала поръчки и изпращала по имейла заявки до цеха в село Кътина, както и до столичния район „Нови Искър, казаха от прокуратурата преди време.


image0 (9K)