Математиците на ППМГ“Никола Обрешков“ с най-добри идеи в състезанието „Стратегът“

Отборът на Математическата гимназия печели първото място в състезанието на Младежки общински съвет – Казанлък „Стратегът“, което се състоя вчера в Младежкия дом. След сериозна битка надмощие взе отборът на математиците, който бе избран почти единодушно от журито и делегираните представители. С победата си Борислава Иванова, Венко Венков и Владимира Бончева получиха правото на членство в Младежки общински съвет без да минават през комисия. Всички участници бяха наградени от председателя на журито, секретар на  Народно читалище „Просвета – 1908” , село Овощник, Георги Данев.

В младежката надпревара за най-градивни идеи за развитието на младите момичета и момчета на Казанлък участие взеха 5 отбора от казанлъшките гимназии: СУ „Екзарх Антим I“, ППМГ „Никола Обрешков”, ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий”, НУПИД „Акад. Дечко Узунов” и ПГ „Иван Хаджиенов”.

Състезанието „Стратегът“ се организира от Младежки общински съвет и  Община Казанлък с предизвикателство към младите хора за свежи идеи за развитието на младежта в Казанлък и възможност победителите да се включат в състава на Младежки общински съвет. Всяко средно училище, професионална гимназия, неправителствена младежка организаця или сдружение сформира екип от трима представители между 15 и 29 години и излъчва един от тях за стратег. Участниците преминават три кръга: представяне на екипа, представяне на програма по приоритети за развитието на младите хора в Казанлък, включени в общинския План за младежки дейности, както и разговор с журито и публиката.


image0 (9K)