Математика, изкована в медни бижута показва Квадрат N в Стара Загора

Снощи във фоайето на Радио Стара Загора, Училище за развитие „Квадрат N“ откри изложба, плод на съвместната работа на уникалното старозагорско училище и децата от ЦНС“Малък групов дом“. Изложбата е финалът на тазгодишната дейност на една от доброволческите работилници на „Квадрат N“ – „Математика и занаяти“.

В нея се включиха ученици на гимназиална възраст от дома. Те имаха възможността безплатно да работят с двама обучители – Нели Христозова (геометрия) и Божидар Димитров от Камарата на занаятите. Наученото от г-жа Христозова чрез компютърната програма „Геогебра“ Симона, Ангел и Илия са превърнали в макети на бижута, а г-н Димитров им е подарил тайната на кованата мед, чрез която макетите са превърнати от младежите в изумително красиви бижута. Посетителите на изложбата бяха възхитени от майсторството на децата. Божидар Димитров обясни, че дори той не е очаквал толкова много фантазия и оригиналност от възпитаниците си.

Нели Христозова награди тримата с диплом за завършен доброволчески курс и уникално бижу-колие със знака на „Квадрат N“.

Изделията им ще бъдат изложени във фоайето на радиото от 1-ви до 8-ми декември. Струва си да се видят!

С награди си тръгнаха и по-малките възпитаници на „Малък групов дом“ – участници в творческата работилница „Работа с компютър“, водена от  преподавателя Нели Йовкова от  от „Квадрат N“. Г-жа Йовкова изрази възхищението си от работата на децата и бързината, с която са възприели знанията.

Старозагорското Училище за развитие разширява дейността си и въвежда във вълшебния свят на науката и личностното развитие все повече млади хора. Изключително впечатление прави това, че „Квадрат N“ дава възможност за развитие и на млади хора, които не могат да си позволят платените форми на обучение.

 


image0 (9K)