Масов бой между шестокласнички в училищен двор

 

Зверски бой между шестокласнички потресе родители и учители.Вчера те бяха повикани с родителите си да дадат обяснение за случая пред ръководствата на школата.

[ad id=“263680″]

Момичетата са от две елитни училища – “Васил Априлов” и “Княз Борис I” в Бургас. 

“Беше след часовете. Всички знаехме, че нещо ще се случи, защото срещата беше уговорена предварително във Фейсбук”, разказаха пред “Труд” ученички, станали свидетели на побоя.

Причина за срещата – изясняване станало скарване между две от тях заради разменени обиди за външен вид и поведение. Двете групи от по около десет човека се събрали след часовете в двора на училище “Васил Априлов”. Вместо да си говорят, двете момичета започнали да си крещят и започнал масов бой.

[ad id=“225664″]

“Скубеха се, дърпаха се за косите, грозна и страшна картина… Едно момиче е с насинено око”, разказаха ученичките от горните класове.

Всичко станало за минути. В момента на боя, в двора имало и родители, които чакали децата си. Те хукнали да разтървават момичетата, но не успели. В това време, една от “зрителките” се сетила да се обади на тел. 112 и да повика полиция. Униформените пристигнали светкавично, а щом ги видели гостенките от “Княз Борис I” избягали.

“Проведохме срещи с родителите и учениците, с децата работи и училищния психолог. Взели сме всички мерки това да не се повтори”, каза директорката на училище “Васил Априлов”- Марияна Стефанова.

Уведомили за случая и Регионалния инспекторат на МОН в морския град.

източник: dir.bg


image0 (9K)