Масовo честитки днес за паркиралите коли около Пиперка

Читател на ЗАРАТА изпрати в редакцията снимки на няколко автомобила, на стъклата на които са оставени фишове за глоба от 20 лева за неправилно паркиране.

Той разказа, че в този район на ул. „Граф Игнатиев“ досега колите винаги са паркирали по този начин, предвид на това, че улицата е широка и така остава място за повече автомобили. Проверил, че от кръстовището с „Петко Славейков“, до следващата улица „Света Богородица“ няма никакъв забранителен знак и поиска да разбере защо това се случва.

Потърсихме за отговор Богдана Чакалова от Общинска полиция в Стара Загора, която цитира чл. 94, ал. 3 от Закона за движение по пътищата:

За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.

Изглежда и  в нашия град улиците утесняват и ще става все по-трудно да се намира място за паркиране…


image0 (9K)