Маска „Нектар на боговете“. Нанесете и забравете белезите, бръчките и старческите петна

Тази маска е прилагана от дългогодишна софийска козметичка, която малко след демокрацията е емигрирала в Канада.
Маската се нарича „Нектар на боговете“. И това не е случайно- тя се състои от наистина мощни и чудодейни съставки! Не е сложно да си набавите съставките за маската, а приготвянето й с времето и практиката ще ви коства броени минути.

Маска против бръчки, белези и старчески петна

Първият компонент е мед. Сладкият нектар, естествено произведен от пчелите, е безотказен природен антибиотик. Той дезинфекцира кожата и се бори с възпалението. Медът е много ефективен при кожни проблеми. Ето защо той е основна съставка при една голяма част от маските за лице. Лимонът е не по-малко полезен от меда. В този случай, той ще помогне за избелване на петната или белезите.

В маската е включена и ароматната канела. Тя намалява риска от заболявания, причинени от бактерии. Канелата има противогъбични, противовирусни и антимикробни свойства. И щипка индийски орехче. Този забележителен продукт може да помогне при акне и може лесно да се справи с почти всеки обрив по лицето.

[ad id=“225664″]
Ето и рецепта за маската, която бързо заличава белези и бръчки, чисти старчески петна и пъпки:

1 ч.л. мед
1 ч.л.. лимонов сок
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче

Начин на приготвяне:
Смесете всички съставки заедно, докато се получи гладка каша. Ако случайно стане прекалено гъста, може да я разредите с малко минерална вода. При положение, че кожата ви е много суха или прекалено чувствителна, не добавяйте лимоновия сок.

Приложение
Нанесете маската на лицето, като избягвате очите и устните. Оставете за 30 минути. Ако в началото чувствате парене, не дръжте маската повече от 10 минути върху лицето. Изплакнете внимателно с топла вода.

След процедурата се прилага овлажнител за лице. Също така, маската може да се използва като мехлем, ако я направите по-гъста. С него може да натривате стрии и други белези. Не се притеснявайте, ако чувствате изтръпване – това означава, че маската работи!
По този начин, маската „Нектар на боговете“ ще ви помогне да се отървете от стрии, бръчки и белези от акне. След второто прилагане ще може да се насладите на резултата! Опитайте и ще се убедите!

Източник: lekuva.net


image0 (9K)