Маска от аспирин и мед за ефикасен пилинг на лицето

Всички сме попадали на реклами на скъпи лекарства или маски. Често сме ги купували, но ефектът въобще не е бил същият, като обещаният от производителя.

Всъщност много пъти достъпната и самостоятелно изработена козметика ни дава много по-добри резултати и ползи. Маската „Аспирин с мед“ срещу акне и възпаления на кожата е точно това просто и ефективно средство за защита.

Безспорните ползи от маската

Продуктите са достъпни за всички представителки на нежния пол. Трябват ви доста малко съставки – аптечен аспирин и натурален мед, който може да закупите от много места, а нищо чудно дори да имате необходимото у дома.

Аспиринът има положителен ефект върху общото състояние и здравето на кожата:

Изсушава възпалените области
Изглажда бръчките
Бори се с акнето
Успокоява раздразнения и възпален епидермис
Бори се с вредните бактерии и гъбички
Почиства порите от замърсявания
Елиминира излишните мастни секрети и блясък

Жените използват и маска само от аспирин, но този метод е подходящ за хора, които имат доста мазна кожа. За по-суха такава е добре да използвате комбинацията от аспирин и мед.

Тази комбинация има прекрасен ефект заради това, че аспиринът почиства порите и ги подготвя за активното усвояване на меда. Ефектът от такава маска е трикратна борба с възпалението, почистването и подхранването на кожата.

Добре е да правите процедурата един или два пъти седмично. Недейте да прекалявате, защото аспиринът на прах е груб за епидермиса на лицето и изпълнява функцията на скраб.

Рецепта за маската за лице

Четири таблетки аспирин
Натурален мед в течно състояние, затоплен до 40 C - половин чаена лъжичка
Вода - една чаена лъжичка (може да я замените с отвара от лайка)

Счукайте аспирина на фин прах и го смесете с другите компоненти. Сместа се нанася внимателно и нежно върху кожата на лицето, като обаче заобикаляте очите. Държите не повече от 15 минути върху лицето си, след това отстранявате сместа с топла вода.

Преди да използвате козметичния продукт е важно да проверите дали сте алергични върху малка част от кожата си. Ако маската ви изгори при пробата или усещането е неприятно, то тогава тя не трябва да се използва.

Ако по лицето си имате кръвоносни звезди не е добре да използвате маската.

Тази маска може би е спасението за вашата кожа, защо не опитате?

jenata.blitz.bg


image0 (9K)