Масаж на стъпалото на крака лекува болки в гръбначния стълб

Сигурно досега не сте знаели, че линията между петата и палеца на вътрешната страна на крака е проекция на гръбначния стълб? Ето как да намерите „гръбнака“ върху вашия крак.

Седнете на пода и вземете в ръка вашия крак, така както е показано на картинката.
Линията между петата и палеца от вътрешната страна на крака е проекцията на вашия гръбначен стълб.  Тази част, която е по-близо до големия пръст, е горната част на гръбнака, там където са шийните прешлени. Онази, която е откъм петата, е долната част на гръбнака.
Започнете да масажирате линията с помощта на палеца. Добре е да ползвате масажно масло или олио, за да е по-лесно движението. Масажирайте с кръгови движения в посока на петата. Завършете масажа като прокарвате палеца по права линия, без да правите каквито и да е други движения.

Възможно е да почувствате лека болка на определени участъци и това ще  е в зависимост от това къде  имате проблем  с гръбнака.
Когато гръбначния стълб е претоварен, ще усещате някои участъци леко издути или като твърди и болезнени точки. Бъдете последователни, създайте си навик да масажирате линията на крака, проекция на гръбначния ви стълб и ще се чувствате все по- добре.

Източник: lekuva.net


image0 (9K)