Мартин Трифонов направи пълни самопризнания за зверството над Кристин

Заподозреният за убийството на 7-годишно дете в сливенското село Сотиря Мартин Трифонов е признал вината си пред служебния си защитник. Това се е случило в болницата в Сливен, твърди бТВ, като се позовава на адвоката, който държавата е осигурила на 21-годишния мъж. Трифонов беше настанен в лечебното заведение в петък, след като беше прострелян в краката при залавянето му.

Прокуратурата вчера повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство. Шок! Виновниците за зверството на Мартин са мъртви Мартин Трифонов е разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило.

Адвокатът призна, че става въпрос за смразяващи детайли за престъплението и отказа да ги коментира. Мартин казал, че осъзнава какво е направил, че съжалява. Той изтъкнал, че по време на престъплението бил пиян – първо пил ракия, после бира. Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението. Според неговия служебния защитник в подобни случаи едва 70% от думите на задържаните за тежки престъпления могат да бъдат приети като истина и се потвърждават в хода на следствието. 21-годишният убиец на 7-годишното дете в село Сотиря най-вероятно ще излезе от затвора след 27-28 години, освен ако не бъде помилван преди това. Така извергът ще се озове извън решетките само на 48 години. Прогнозата направи маститият юрист Марин Марковски пред Lupa.bg.

Обвиненията, с които Мартин Трифонов ще влезе в съда, са за убийство на малолетно лице по особено жесток и мъчителен начин и за изнасилване. Максималната присъда, която той може да получи, е доживотен затвор с или без право на замяна. Но според Наказателно-процесуалния кодекс, в случай, че той си признае деянието, тя ще бъде заменена с 30-годишен зандан.

При добро поведение зад решетките, както и при труд вътре, той може да излезе на свобода след само 27 години.


image0 (9K)