Мартин Раднев: Тези резултати са заради добрата игра на момчетата

 

Огромна еуфория завладя всички в Берое и всеки един, който следи спортен човек в Стара Загора. 12 годишните момчета на отбора постигнаха изключителен успех, спечелвайки титлата от Държавното първенство в своя възраст. „Зелените“ лъвчета бяха фантастични от началото на сезона до самия му край вчера, когато надделяха убедително над връстниците си от Черно море Тича с 60:39. Веднага след финалния сигнал заслужената радост обзе всички, свързани с баскетболния отбор на Берое.

„Чувствам се страхотно! Удовлетворен съм от добре свършената работа“, бяха първите думи на треньора на шампионите Мартин Раднев.

Всички в отбора заслужават суперлативи. Безапелационното превъзходство създаде усещането в страничните наблюдатели, че триумфът дойде лесно. Истината обаче е съвсем различна, категоричен бе Мартин Раднев:

От треньорска гледна точка не мога да кажа, че ни беше толкова лесно, колкото явно е изглеждало. Всеки един мач ни беше важен. Това го показахме с представянето си във всички двубои. Благодарение на съвременните технически възможности всеки един двубой беше предаван. Това ни помогна, защото след отминала среща надниквахме в нашите грешки и така се опитвахме в следващия двубой да ги намалим. Анализирахме и играта на останалите отбори. Смятам, че това ни беше от ползва.“

Според специалиста, който от няколко години работи с децата в школата на Берое, колективът е изиграл ключова роля за постигнатия успех.

„Смятам, че треньорският колектив, който сме изградили тук, има много важно значение. Помагаме си взаимно и така успяваме да се учим. Според мен и часовете в залата, които децата прекараха в последните седмици, оказаха ползотворно влияние. Имахме възможността и времето преди финалите да тренираме двуразово, което според мене също помогна. Така влязохме в търсената форма много по-скоро. Очевидно ключът към успеха е работата. За да получиш нещо трябва да се бориш за него“, заяви Мартин Раднев.


image0 (9K)