Мартин имал панически страх от кучета. Затова полицията е пуснала по следите му десетки четириноги преследвачи

Десетки следови кучета и военни са по дирите на заподозрения за убийство Мартин Трифонов

Още днес да бъде заловен бившият затворник и заподозрян за жестокото убийство на 7-годишното момиченце от сливенското село Сотиря. Това се заканиха от Областната дирекция на МВР-Сливен след безпрецедентната акция по въздух и земя, която започна вчера, съобщава dnes.dir.bg

21-годишният Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството на малката Криси, която според основната версия, е била пребита и изнасилвана до смърт, уточниха на извънреден брифинг от Областната дирекция на полицията в Сливен.

Според разследващите Мартин Трифонов е неподготвен, няма храна и пари в себе си и има панически страх от кучета и не е въоръжен. Затова по следите му са пуснати десетки четириноги, които обхождат района на гъстата, непроходима гора. Засега няма данни Мартин да е преминал вилната зона и да се е отправил към Балкана, където по-трудно ще бъде издирен.

Военни са се включили в претърсването на необитаеми вили и постройки, където се предполага, че се укрива Мартин. Той е лежал в затвора през 2017г. за блудство с 16-годишна. Срещу него са подавани единствено сигнали за кражби. Работел като наемник в частни обекти, но оттам изчезвали вещи и работодателите се обаждали в полицията.

Припомняме, че ЗАРАТА вече писа, че Мартин и преди е заплашвал с побой и ножове малчугани в селото. Той е от бедно семейство, няма постоянна работа, няма средно образование и приятели, съобщи главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в сливенското село Сотиря, който е на мястото на събитието. Саможив е, но няма данни да е имал нужда от психиатрично лечение. Израснал е в мизерия, баща му е починал, има само майка.

Трифонов е забелязал момиченцето пред магазин в центъра на селото, когато влязло да си купи сладолед. Той е пиел ракия и е бил пиян по време на престъплението, подозират от полицията. Бързо е тръгнал след като е нападнал детето, като го е оставил в безпомощно състояние.

Малката Криси е живеела с баба си и дядо си, а майката е работела по морето, разказват местните.


image0 (9K)