Мартин Димитров: Парламентът налага опасна политика – няма нужда да учиш и да работиш, печелиш стига да залагаш в хазарта

Истинската задача е да ограничим хазарта в България, но нито един депутат не предложи спиране на скритата реклама върху хазарта, това изтъква пред Faktor.bg бившият депутат Мартин Димитров.

Той е категоричен, че през последните години хазартът претърпя бурно развитие в България.

Той вече е бизнес за милиарди. Парламентът прие законови промени, които единствено доведоха до национализация без и думичка да се казва, за ограничаване на хазарта или спиране на скритата реклама. Явната реклама е забранена и сега и за това масово се използва, така наречената „скрита реклама”, която може да видите по време на всеки мач. Още 2016 г. с Радан Кънев, Петър Славов и Методи Андреев поискахме спиране на скритата реклама, за да не се влияе по опасен начин върху психиката на младите хора.

Явно Парламентът се вълнува единствено кой е собственик и няма никакво намерение за приемането на ограничителни мерки. Проблемът е в това, че в съзнанието на младите хора се набива представата, че няма нужда да учиш и да работиш, за да успееш стига да залагаш.

Мерките за ограничаване на хазарта могат да включат спиране на скритата реклама, силно ограничаване на местата, на които се предлагат такива стоки, контрол на възрастта на посетителите на казина и специални образователни усилия за вредите от хазарта, предупреждава Мартин Димитров.

Faktor.bg


image0 (9K)