Мария може да получи до 12 години за убийството на Боньо Фаса. Прокуратурата внесе обвинението

Мария може да получи до 12 години за убийството на Боньо Фаса. Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 20-годишната Мария Гиздева  от Стара Загора за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на нанесена тежка телесна повреда

Окръжна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Мария Гиздева, на 20 г., за това, че на 25.07.2016 г. причинила на 62-годишния Б.Д. смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена му от нея тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, причинено от прободно-порезно нараняване на дясното бедро със засягане на множество разклонения на бедрената артерия и вена, в резултата на което е последвала остра кръвозагуба – престъпление по чл. 124 ал.1 пр. 1 във вр. чл.128 ал.1 във вр. ал.2 от Наказатения кодекс.

Когато това се случи, защитата на Мария пледира неизбежна самоотбрана при опит за изнасилване от страна на 62-годишния Богдан Динев, известен като Боньо Фаса, който я примамил в дома си. И пред медиите Мария обясни, че при опита за изнасилване е грабнала попаднал й кухненски нож и нанесла удар в бедрото му. Оказва се, че прорязването е засегнало артерия и по-късно той е открит мъртъв.

[ad id=“225664″]

Срещу Мария е внесено обвинение и за това, че в периода от 25.07.2016 г. до 26.07.2016 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, използвала общо шест пъти платежен инструмент – банкова дебитна карта, издадена на името на Б. Д., без съгласието на титуляра, като във всеки от случаите не е била изтеглена парична сума, като деянието не съставлява по-тежко престъпление – престъпление по чл.249 ал.1 предл.1 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Не става ясно защо не е изтеглила пари – заради незнание на ПИН-код, или поради липса на средства в сметката.

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия с оглед изясняване на обективната истина – иззети веществени доказателства, разпити на свидетели, изготвени са заключения на назначени експертизи и др. Предстои Окръжен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.


image0 (9K)