Мария Захарова: Русия защитава Европа от варварство и терор, не Украйна!

Говорителката на руското външно министерство коментира думи на президента Порошенко, че Москва иска да завземе Мариупол и Берданск

Говорителката на министерството на външните работи на Русия Мария Захарова заяви, че Русия, а не Украйна, е тази, която предпазва Европа от варварство, милитаризъм и агресия, от тирания и терор. Така Мария Захарова коментира изявлението на украинския президент Петро Порошенко, че Русия планира да завземе Мариупол и Берданск, предаде ТАСС, цитирана от български медии.

„Поради актуалния режим в Киев днешна Украйна се характеризира с движения на екстремисти и паравоенни групировки, с война срещу собствения си народ, с пропаганда и манипулация като ключови средства на управление, с провокации като външнополитическа концепция, с корупция, със сплашване на журналисти и контрол върху средствата за масова информация“, пише Захарова във Фейсбук.

Според нея Украйна се характеризира „с национализъм като национална идея, с диктат на полицейските агенции, с липса на механизъм за публичен контрол и ерозия на институциите на властта“.


image0 (9K)