Мария е със здравословни проблеми от шока след насилието, твърди издание

Мария Гиздева продължава да е в шок от сексуалното насилие, на което я подложил рецидивиста Боньо Фаса, преди да го наръга смъртоносно, пише „България днес“.

Момичето не можело да се отърси от психическите травми. То беше пуснато от ареста срещу гаранция от 500 лева. От тогава Мария отказва да излиза от дома си в Стара Загора, твърди изданието. Само когато се налагало да бъде разпитвана от полицията, била откарвана с кола. След това била връщана в дома си. Родителите й предложили да се прибере в родната Твърдица. Тя обаче отказала, защото и там се разчуло за ужасяващата история.

Близките на Мария са в ужас и от здравословни проблеми, които я сполетели, твърди „България днес“. От стрес започнала да пада косата й. Проблемът бил забелязан още преди време, но след ареста се засилил. Майката Пенка започнала да обикаля народни лечителки, за да търси помощ.

Близките на момичето са възмутени и от слуховете, че преди време била взела оборота от заведение, в което работела. Тази информация беше категорично опровергана. „Нелепи са тези неща. Мими е едно страхотно момиче. Скромно и свито. Никога не би посегнала на нещо чуждо. Не зная как се замеси в тази каша, но е ясно, че е нямала избор“, коментира пред „България днес“ познат на момичето и добавя: „Много е притеснена, не може да спи, често плаче“.

Според очевидци Боньо Фаса всеки ден посещавал барчето, в което Мария работела като сервитьорка. Държал се приятелски с нея. Обяснявал й, че има дъщеря на нейната възраст, с която има проблеми като родител. Мария се доверила на престъпника, който й предложил да му гостува. Щял да й покаже снимки на семейството си и да я запознае с дъщеря си. Така се стигнало до драмата на 26 юли.

„България днес“


image0 (9K)