Мариус Донкин разказа през сълзи за последната среща със Стефан Данаилов в болницата

40-годишно приятелство на сцената и в живота свързва Стефан Данаилов и Мариус Донкин, настоящият директор на Народния театър „Иван Вазов“. За последния си разговор с Ламбо, Донкин сподели следното в ефира на бТВ:

Разговаряхме безмълвно. Това е повече отколкото да си говорим. През сълзи Донкин описа как го е видял в болницата, хванал му е ръката, помилвал го е, а Данаилов му е отговорил със стискане. „Вероятно ми каза така: дръж се, обичам те, с теб съм“, добави Мариус Донкин. Аз знам, че ще продължа да си говоря с него, знам, че ще ме съветва, знам, че ще ми помага – просто няма да го виждам.

С песента “Без сълзи” Борисов се прощава със Стефан Данаилов

„Сърцето и портфейлът на Стефан Данаилов бяха отворени за всички“.

Мариус Донкин призова всеки, който иска да се сбогува с Данаилов да го направи, но да не вкарва политика в действията си.

„Между нас имаше една честност, отдаденост. Приятелство ли се нарича това? Пожелавам на всички да се случи това“, каза той и си припомни как двамата са станали хаджии с една пиеса, в която са играли заедно.

Пророчество в първия филм на Стефан Данаилов съзря Министерството на културата

„Изказите, които той прави, са неговата същност“, заяви Донкин за Стефан Данаилов. Той определи Ламбо като човек с кауза, със същност. „Данаилов винаги се е чувствал свободен. Свободата е сила на духа, на позиции“, каза Донкин за приятеля си.

Последно сбогом с Ламбо – на 2 декември

„Ръкопляскаха му дори тези, които го гледаха подозрително. Не знам обаче той на какво успя да научи всеки един, но се надявам да са научили как да живеят заедно“, заяви Донкин.


image0 (9K)