Марин Льо Пен демонстративно отказа да сложи забрадка в Ливан

Лидерът на френския „Национален фронт“ Марин Льо Пен се забърка в нов международен скандал. При посещението си в Ливан Льо Пен демонстративно отказа да сложи забрадка за среща с местния мюфтия. Льо Пен призна, че това не е първият подобен случай и не би се съобразила с традициите и в бъдеще.

Марин льо Пен е на тридневно посещение в Ливан тази седмица, като вече се срещна с висши правителствени служители. Тя е трябвало да се срещне с главния сунитски мюфтия шейх Абдел-Латиф Дериан тази сутрин.

Малко след като пристигнала в седалището му, един от неговите помощници се опитал да ѝ даде традиционната забрадка. Но Льо Пен отказала да я приеме.

„Няма причина да се съобразя. Може да предадете моите поздрави на мюфтията, но аз няма да се покрия.  Не сложих хиджаб при срещата си в Египет с шейха на мюсюлманския университет „Ал Азхар“ и сега не го направих.“

Френският кандидат за президент си навлече гнева не само на власите в Бейрут, но и на местното население. Множество граждани се събраха в ливанската столица с лозунги „Фашистите вън“ и с искане Льо Пен да си тръгне незабавно от страната.


image0 (9K)