Маринов и Кутев се хванаха за гушите заради пловдивския ученик, обвинен в тероризъм

Органите на МВР стриктно спазват принцип да не разпространяват лични данни, особено когато става въпрос за малолетни или непълнолетни лица. Изнасянето на данни не отговаря на принципите на МВР. Така вътрешният министър Младен Маринов отговори на въпрос от депутатът от БСП Антон Кутев относно 16-годишния младеж, обвинен в опит за тероризъм.

„Разпоредих проверка на лица в МВР, които може би са предоставили информация на медии. Проверката ще приключи на 1 юли т.г.“, разкри вътрешният министър.

„На брифинг на МВР не са разпространявани лични данни за младежа“, категоричен бе Маринов.

„След всичко, което се случи с този младеж, дали ще има достатъчно наивен и глупав родител, който да предаде информация за детето си. На всичко отгоре вие се хвалите, че сте заловили терорист, който ви е бил предаден от родители. Нека те ви помагат и в други престъпления“, попита Кутев след отговора.

„Как така 20 дни МВР не знае кой е разпространил информацията за момчето. Вие какво работите. Поне двама полицаи и журналисти знаят кой е предал информацията, но министърът не“, коментира още депутатът от БСП.

„Не искам да се прави внушение, че информацията е изтекла от МВР“, допълни министър Маринов.


image0 (9K)