Марешки се отказва от имунитета си и ще съди държавата

На днешния брифинг председателят на партия „Воля“ Веселин Марешки обяви, че се отказва от имунитета си на народен представител и ще съди държавата за претърпени вреди.

Марешки вече няколко пъти обещава да се откаже от имунитета си на депутат, за да може срещу него да продължи дело за телесна повреда и изнудвачество. Последно каза, че ще го направи, след като парламентарната анкетна комисия обсъди случая и изслуша неговата версия. Той лично щял да настоява заседанието да е открито.

На първата сбирка на комисията в сряда обаче, не стана нищо такова. Марешки изобщо не се появи. Решението на депутатите, взето с гласуване – 7 „за“ и 2 „против“ (депутатите на „Воля“) е имунитетът на народния представител да бъде свален.

Пресконференцията беше днес, ден по-късно. Единственият практически резултат от доброволното сваляне на имунитета е, че темата няма да се разисква публично на пленарно заседание, където Марешки ще бъде поставен в неизгодната позиция да се обяснява по обвиненията за побой и рекет.


image0 (9K)