Марешки: „Реалният победител на изборите съм аз“

Кандидатът за президент Веселин Марешки, който изненада всички с резултата си на първия тур- почти 11% обяви днес, че ще прави партия и се сравни с Доналд Тръмп.

Според Марешки манипулациите на вота са му попречели да стигне до балотаж, пише offnews.bg.

„Реалният победител на изборите съм аз, защото получих най-високия мажоритарен вот за всички времена в България“, каза Марешки на пресконференция във Варна. Той смята, че е постигнал този резултат, не защото е Веселин Марешки, а защото е представител на свободните и мислещи хора, които искат промяна.

„В САЩ не сработи манипулацията, че Тръмп няма да спечели, и той смаза системата“, обясни сравнението си с Тръмп бизнесменът. Той обаче смята, че в България манипулацията, че ще е на десето място е обезверила голяма част от неговите симпатизанти и те не са излязли да гласуват.

Ето и неговата сметка: „Около 250 000 души, които са искали да ме подкрепят като протестен вот, заради манипулацията на социолозите, са пренасочили гласовете си към Румен Радев. Ако махнем тези гласове от неговия резултат, заедно с него щяхме да имаме около 18 %, а Цачева – 21 %. Сега трябваше аз да съм на балотаж и в момента да се случва това, което се случва в Щатите“.

За да стане следващия Доналд Тръмп обаче, са необходими 5 години – каза още Марешки: „В САЩ успяха да надскочат пропагандата, че един богат бизнесмен не може да бъде президент. За съжаление, в България трябва да минат още 5 години, за да се случи това”.

За новата си партия  Марешки каза, че все още не е измислил име, но започва обиколки из страната и първо ще благодари лично на съгражданите си.

За Румен Радев той коментира, че Радев е „голям дезертьор” и „неизвестен човек”, зад когото се опитва да се скрие „кръгът на картела в горива и бруталната корупция”.


image0 (9K)