Маргарита Попова рипна срещу Радев: Стига емоциите в Президентството!

„Не приемам заклинанията, че антикорупционният закон няма да проработи“, заяви вицепрезидентът (2012-2017 г.)

[ad id=“263680″]

„Не искам да критикувам президентската институция“, заяви вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова в студиото на предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 по повод констатацията за „атрофиралата парламентарна република“, направена от президента по време на отчета му на първата година от мандата.

„Хубаво е да няма висока емоция в президентството“, смята Попова.

По думите й Радев не е използвал правомощието си да прави обръщения към народа. Тя му препоръча да отива по-често в парламента и да споделя с народните представители.

„Ако той в следващата година използва тези свои правомощия, със сигурност няма да прехвърчат такива искри“, коментира Маргарита Попова по повод напрежението между президента и депутатите от мнозинството.

[ad id=“218548″]

„На онези, които постоянно искат от държавния глава да налага вето, Румен Радев трябва да отговори: „Президентството не е втора камара на парламента, за да налага вето на всеки един законопроект“, коментира Попова. „Той преценява кога и как, той не е задължен на всеки един закон да налага вето“, смята вицепрезидентът.

Попова, която е и бивш правосъден министър, е убедена, че антикорупционният закон трябва да бъде оставен да проработи, да се види дали има някакви недостатъци и чак тогава да се критикува.

„Не приемам заклинанията, че законът няма да проработи и няма да бъде ефективен“, смята вицепрезидентът.

„Политизирането на който и да е въпрос – и антикорупцията, и по Истанбулската конвенция е вредно за всички – и за тези, които управляват, и за нас гражданите. Нямаме полза от преписани, копи пейст доклади, от високо размахване на пръст. Размяната на ядовити реплики не е полезна никога, когато трябва да се решават важни въпроси“, бе коментарът й по повод доклада за корупцията, развяван като знаме от евродепутатката Ска Келер и нейното участие в политическия протест у нас, маскиран като зелен.


image0 (9K)