Маратонецът Ради Милев ще чупи в Поликаро собствения си рекорд от 48-часово бягане

Рекордьорът на бягане на дълги разстояния Ради Милев се срещна с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, за да сподели емоциите от последното си бягане. През май, тази година той, единствен от България, участва в 6-дневен маратон за световната купа в Балатонфюред, до езeрото Балатон, Унгария.

Въпреки непрестанния дъжд и вятър и в конкуренция със световния елит Ради Милев постигна първото място в своята възрастова група и на 71 години пробяга 711 км., с което постави нов световен и абсолютен национален рекорд, а в общото класиране зае 8-мо място. Шампионът сподели, че не класирането е била целта, а постижение в неговата група и успехът е факт.
В кабинета на Кмета Ради Милев донесе последните си отличия, но и много ценен за него подарък – медал от колега – рекордьор, вписан в Гинес с пробягани над 700 маратона, 366 от тях за една година (високосна) – полякът Ryszard Kalaczynski. Той е подарил на колегата си Ради Милев собствения си медал за постижения в ултрамаратона. Жестът казанлъчанинът оценява като „изумителен“.
За пореден път Ради Милев изказа благодарности към Кмета Галина Стоянова за подкрепата, а тя отново му пожела още много успехи с подарък – билети за събитията в кулминационните дни на Фестивал на розата 2019.
Рецептата на световния рекордьор за успешно бягане на дълги разстояния и дълголетие са нещата, които го правят щастлив: „Студ, глад и бягане, да имаш любим човек до теб и възможността да правиш това, което обичаш!“.
Следващата цел е Поликоро, Италия, където Ради Милев иска да подобри собствения си рекорд за 48-часово бягане. През годините и трите рекорда, поставени до сега са на Ради Милев.


image0 (9K)