Мапуку се развихри срещу черногорския Сутиеска и наниза два гола

Жуниор Мапуку дебютира за Левски с два гола, а „сините“ се наложиха с 3:1 над черногорския Сутиеска в първи мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Реваншът е насрочен за следващия четвъртък в Никшич.

Левски започна с гол в 12-та секунда. Бабтунде Адениджи посрещна изритана напред топка от защитник на Сутиеска, след което направи двойно подаване с Антонио Вутов и центрира в наказателното поле, където Жуниор Мапуку изпревари вратаря на черногорците и вкара дебютния си гол за „сините“. Той се разписа отново в 21-та минута, когато се освободи пред наказателното поле от халф на гостите и с много силен удар в долния десен ъгъл покачи на 2:0.

Роман Прохазка стреля на два пъти много опасно към вратата на Сутиеска от разстояние и вратарят Суад Личина отрази ударите, но в първата минута на добавеното време на първата част словакът остави стража без шансове. Той получи топката след късно разиграване от почти 30 метра и стреля много силно към десния ъгъл на вратата за 3:0.
[ad id=“218001″]

Левски започна по-предпазливо второто полувреме и „сините“ разиграваха повече в защита, но все пак създадоха две положения за гол в първите 15 минути. Първо Васил Панайотов стреля силно отдалеч и топката мина недалеч от гредата, а след това Франсис Нар пропусна сам срещу вратаря на черногорците.
Отдръпването на „сините“ в защита не се размина без последствия. Сутиеска намали резултата в 79-та минута, когато нападателят Божо Маркович се озова сам срещу Божидар Митрев и преодоля вратаря на Левски, за да се разпише за 1:3.
Левски доигра мача с човек повече заради втори жълт картон на Мирко Радишич в 89-та минута, но вкараха нов гол и ще започнат реванша в Никшич с два гола преднина.


image0 (9K)