Манчестър Юнайтед разгроми Рома за едно полувреме

 

На своя „Олд Трафорд“, Манчестър Юнайтед разгроми италианския си опонент – Рома с 6:2 за едно полувреме в първия полуфинал на Лига Европа, видя ЗАРАТА.

Рома определено изигра много силно полувреме, като дори се оттегли при аванс от 2:1, но трите принудителни смени за Паоло Фонсека допринесоха за това „вълците“ да инкасират цели пет гола.

Бруно Фернандеш даде тон за головото шоу в 9-та минута след чудесна атака на домакините, завършила с елегантен прехвърлящ удар на португалеца.

Само пет минути по-късно Пол Погба игра с ръка в наказателното поле и след преглед на ситуацията с ВАР Рома получи правото да изпълни дузпа. Лоренцо Пелегрини застана зад топката и не сбърка за 1:1.

В 34-та минута „вълците“ съумяха да поведат, след като Мхитарян пусна хитър пас към Пелегрини, който пък намери Един Джеко и босненецът отблизо вкара десетия си гол срещу Манчестър Юнайтед.

След почивката обаче „червените дяволи“ излязоха пределно мотивирани да обърнат развоя на срещата и още в 48-та минута Единсон Кавани изравни резултата след подаване на Бруно Фернандеш.

Отново уругваецът отново беше точен и за пълният обрат в 64-та минута. Тогава той беше на точното място, за да се разпише при добавка след изстрел на Аарън Уан-Бисака.

Седем минути по-късно пък и домакините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, макар и пресилен, за нарушение на Крис Смолинг срещу Кавани. Щатният изпълнител Бруно Фернандеш застана зад топката и не сбърка за 4:2.

До края кошмарът за римляните продължи с пълна сила, като Пол Погба и Мейсън Грийнууд се разписаха по веднъж, оформяйки крайното 6:2.


image0 (9K)