Манолова: Оставаме в парламента заради наглото поведение на Караянчева

„Отказваме да си тръгнем от парламента поради наглото и безобразно поведение на председателя на парламента Цвета Караянчева. От „Изправи се.БГ“ бяхме заявили участие в Комисията по енергетика, където се обсъждат сметките за парно на гражданите. Топлофикация трябваше да върне надвзети със задна дата суми, но отказаа. Председателят на енергийната комисия потвърди сутринта, че от „Изправи се.БГ“ ще бъдем допуснати до заседанието, за да защитим интереса на гражданите срещу монополиста Топлофикация. Караянчева обаче лично се е разпоредила три пъти за последната една седмица от „Изправи се.БГ“ да не бъдем допускани за участие в заседанията на парламентарни комисии.“ Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите в Народното събрание, след като не беше допусната до заседанието на Комисията по енергетика.

На заседанието трябваше да бъдат изслушани КЕВР, представители на Министерството на енергетиката, представители на „Булгаргаз“ и представители на топлофикационните дружества във връзка с надвзетите със задна дата и невърнати суми от сметките за топлинна енергия.

https://www.facebook.com/304200936359386/videos/2602961596681089

Тази жена се е самозабравила. Тя мисли, че сградата на парламента е нейна и на началника й Борисов. Няма как да е затворено за граждани. Не може с еднолични заповеди да се ограничава достъпа на граждани до комисии, категорична е Манолова.

Тя допълни, че е заедно с майките на деца с увреждания от Национална гражданска инициатива „Системата ни убива“, които искаха среща с депутатите.

Групата на ГЕРБ са заявили, че ще се срещнат с майките през следващите два дни. Майките решиха, че ще почакат Караянчева тук, докато тя се освободи от своите ангажименти, обясни Манолова.

Трябва да се даде урок на Караянчева и на нейния началник Борисов, че Народното събрание е институция, която е на всички български граждани и в която всеки който, има гражданска позиция, може да я заяви по съответния ред, допълни тя.

За пореден път не можахме да защитим гражданите от Топлофикация, от това че не са им възстановени суми. Не се чувствам унизена, унизено е Народното събрание, че човек като Караянчева е начело на тази институция. Позорно е отношението на Караянчева към майките от „Системата ни убива“. Човек с увреждания не е допуснат до тоалетна. Народът е гневен и им иска оставките. Властта трябва да промени поведението си. Караянчева, не си ти човекът, който ще ограничи достъпа до заседанията на комисиите, категорична бе Манолова.

 


image0 (9K)