Малък Лас Вегас до Капитан Андреево вдигат американци

Мини Лас Вегас ще изникне до границата край Капитан Андреево. Американски инвеститор е харесал мястото, за да вдигне там огромен развлекателен комплекс с хотелска част и игрални зали. Той ще е разположен на терен от 143 дка, непосредствено след ГКПП „Капитан Андреево“, до автомагистрала „Марица“. Планираната инвестиция е за 300 млн. лева, съобщи trafficnews.bg, позовавайки се на economic.bg.

Комплексът е с разгъната застроена площ от 61 000 кв. м. Хотелът ще бъде вторият по големина в България с 624 стаи и 1248 легла. Ще се състои от два 9-етажни корпуса, високи по 28 метра.

Целта е там да идват любители на хазарта от Турция, които сега са редовни гости в казината на Свиленград.

Игралните зали в новия комплекс ще са три – основната ще е с площ 4 000 кв. м, а по-малките ВИП зали ще са с обща площ 1 000 кв. м. В комплекса ще има два ресторанта – голям със 724 места, и по-малък грил ресторант със 120 места.

Търговският център ще е разположен на площ от 833 кв. м. Паркингът е с 500 места, включително за автобуси, електромобили и велосипеди. Комплексът ще разполага с метан станция, бензиностанция и станция за зареждане на електромобили. Планираните работни места са минимум 780 броя.

В луксозния комплекс ще има още SPA център, басейн, търговски площи.

Българският представител на американския фонд – „БиСи Индъстрис“ ЕООД, тази седмица получи строително разрешение от общината и стартира строителството. Дружеството внесе в общинския бюджет 396 000 лева данък за придобиване на имущество и още 36 000 лева такса за одобрение на инвестиционен проект.

Свиленград е избран от американските инвеститори след обстойно икономическо проучване от независима английска консултантска фирма, съобщи главният архитект на общината Анастас Карчев.

Анализаторите са посочили Свиленград като най-доброто място за инвестиции заради добрата инфраструктура, действащите общи устройствени планове на града и общината и близостта с 20-милионния мегаполис Истанбул.


image0 (9K)