Малшанс: Пиян и без книжка срещна трезвен в нарушение

Как ли се е старал да мине незабелязан между капките шофьор с взета за 1 година книжка, добре подпийнал и, но седнал отново зад волана?

Снощи към 20:10 ч., в казанлъшкия ЖК „Васил Левски“ се движел „Мерцедес“, управляван от 37-годишен мъж от Казанлък. Излизайки от паркинг, той не спазил пътен знак СТОП, навлязъл по ул. “Севт III“, отнел предимство и бил блъснат от движеща се по същата улица “Мазда“, управлявана от 35-годишен мъж също от Казанлък, неправоспособен водач на МПС. В резултат на удара водачът на „Мазда“-та е получил фрактури на три ребра и разкъсно-контузни рани по тялото, а водачът на „Мерцедес“-а е с разкъсно-контузни рани в областта на лицето.

Двамата са настанени за лечение в МБАЛ – Казанлък с комоцио, без опасност за живота. Тествани са за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация от 1.19 промила алкохол в издишания въздух на 35-годишния мъж и отрицателна проба на другия водач.

В РУ – Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в от НК срещу водача на  „Мазда“-та за това, че е управлявал МПС в едногодишен срок от наложено му наказание по съдебен ред за управление на МПС без СУМПС.

Как да изчислим как и за колко време разграждаме изпития алкохол


image0 (9K)